Odricanje odgovornosti

Odricanje od odgovornosti za tačnost sadržaja
Trudimo se da informacije na našem sajtu mudrolije.org budu aktuelne i tekuće, ali ne prihvatamo nikakvu odgovornost za postavljeni sadržaj. Zakonski smo ograničeni za odgovornost kao prenosioci javno dostupne informacije na našim stranicama.
Nismo u obavezi da kontrolišemo informacije treće strane koje su postavljene ili sačuvane na našoj platformi. Obavezujemo se da bez odlaganja skinemo bilo koji sadržaj čim postanemo svesni da isti krši zakon. U takvim slučajevima naša odgovornost započinje onog trenutka kada postanemo svesni dotičnog kršenja zakona. Takođe, ne preuzimamo odgovornost za bilo kakvu štetu koja direktno ili indirektno proističe iz upotrebe ove veb lokacije, osim u slučaju da se šteta može pripisati nameri ili gruboj nepažnji .

Odricanje odgovornosti za linkove i embedovani sadržaj
Ova veb lokacija može da sadrži spoljne (stalne ili privremene) veze ili veze ka veb lokacijama kojima upravljaju treća lica (Tviter, Fejsbuk, Instagram i sl.) . U vreme dodavanja spoljnih veza nismo znali ni za kakve povrede zakona, a redovno proveravanje spoljnih sadržaja kako bi se to potvrdilo bez ikakvog opravdanog povoda za sumnju na povredu nije naša zakonska obaveza niti je takvo ponašanje opravdano. Sadržaj koji je povezan sa spoljnim vezama (embedovan) je van naše kontrole ili našeg uticaja, pa zbog toga ne preuzimamo nikakvu odgovornost za takav sadržaj. Dalje, mi nismo vlasnici takvog (embedovanog) sadržaja i stoga se izričito distanciramo od informacija sadržanih na takvim veb lokacijama (socijalnim mrežama). Ako saznamo za bilo kakve povrede, učinićemo sve što možemo kako bismo što pre uklonili predmetni sadržaj.

Autorsko pravo
Sadržaj i dela koja se postavljaju na ovim veb stranicama upravljaju se prema zakonima o autorskim pravima zemȃlja regiona koje koriste jezike: bošnjački, hrvatski i srpski. Za svako umnožavanje, obradu, distribuciju ili bilo koji oblik komercijalizacije materijala koji prevazilazi okvire zakona o autorskom pravu biće potrebno dobiti prethodno pisano odobrenje od strane autentičnog autora ili stvaraoca. Forme koje ne zadovoljavaju standarde da budu priznate kao autorsko delo, moguće je koristiti slobodno, ali će biti povučene sa stranica ukoliko se autor ili stvaralac nama pisano obrati.

Politika privatnosti
Nemoguće je u potpunosti se zaštititi od neovlašcenog pristupa treće strane podacima koje posedujemo. Ipak, zaštiticemo Vaše podatke u zavisnosti od ovog ograničenja. Lične informacije će se slati putem Interneta isključivo ako ne ugrožavaju prava treće strane i ukoliko odnosna strana nije prethodno dala odobrenje, uzimajući u obzir takve sigurnosne rizike. Nećemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja je nastala kao posledica tih sigurnosnih rizika niti za bilo koje srodne propuste sa naše strane.
Naš sajt ne prikuplja Vaše lične podatke kao što su adresa, broj telefona. Jedini podaci koji se prikupljaju su podaci o Vašem provajderu pomoću kojeg se povezujete na internet, Vaša IP adresa, tip brauzera ili operativnog sistema. Svi ovi navedeni podaci se koriste jedino u statističke svrhe i u svrhe unapređivanja sajta, i ti podaci neće biti davani, prodavani, prikazivani drugim licima. Protivimo se tome da treća strana upotrebi bilo koje dostupne kontakt informacije radi slanja neželjenih reklama. Kao platforma, zadržavamo izričito pravo da preduzmemo zakonske radnje protiv neželjenog slanja poruka ili slanja spam poruka i drugog sličnog reklamnog materijala putem imejla.